Novinka! Zásilky expedujeme i na Slovensko.
Zákaznická podpora:

Extra Virgin Olive Oil 1l BIO

Tip
Neohodnoceno
Značka: Centonze
Extra Virgin Olive Oil 1l BIO
550 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
10.2.2023

Extra panenský olivový olej v certifikované kvalitě BIO, kategorie superior, lisovaný procesem „za studena“ při teplotách do 27°C.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Extra Virgin Olive Oil Organic
 
- Panenský olivový olej v BIO kvalitě
- Dárkové balení – skleněná lahev typu Capri o kapacitě 1l (totožný olej jako v zeleném plechovém kanystru)
 
Extra panenský olivový olej v certifikované kvalitě BIO, kategorie superior, lisovaný šetrným procesem „za studena“ při teplotách do 27 stupňů Celsia, a to do 8 hodin od ukončení ruční sklizně. Základ oleje tvoří výhradně špičkový monokultivar Nocellara del Belice. Pro olej je charakteristická intenzivní zelená barva se zlatými odlesky, bohatá aromatická kompozice, středně intenzivní ovocná, plně zakulacená chuť, lehce kořeněná, s příjemným „koncem“ , nádechem po rajčatech a bylinkách. Díky skutečně nízkým teplotám zpracování, obsahuje olej Centonze vysoké množství bioaktivních složek a enzymů. Olej je vhodný při přípravě ryb, mořských plodů, zeleninových polévek a červeného masa.

Sklizeň a výroba olejů Centonze


 
Olivové háje se táhnou podél kopců západního pobřeží Sicílie, které se mírně svažují směrem ke křišťálově čistému moři a starověké řecké kolonii Selinunte, kde se po staletí olivovníky pěstují. Zde se nachází ekologická farma "Case di Latomie ". Majitelem panství je rodina Centonze. Statek je zasazen do místa prosyceného historií „na každém kroku“ a pokrývá plně oplocenou plochu téměř 35 akrů. Okouzlující scenérie staletých olivových a citrusových hájů se nachází mezi antickými lomy " Latomie " a starobylými zdmi kamenného oplocení "Conigliere" v krajině typické pro dlouhé relaxační procházky. Pěstují se zde jen citrusové a olivové stromy, 
jejichž předností je organický způsob pěstování, tedy kvalita BIO. Pěstování oliv doprovází dějiny lidu z Belice. První osídlení v této oblasti jsou v souvislosti se vznikem Selinunte, starověké kolonie Magna Grecia, která byla založena v sedmém století před naším letopočtem. Pěstování oleje se datuje do 5.století před naším letopočtem, kdy "Selinuntuni" pěstovali olivovníky a kolonizovali Valle del Belice.

Záležitost, která by měla být samozřejmostí – ruční prořezávání a ruční sběr.

Prořezávání se provádí ručně tradičním způsobem, který se dědí z generace na generaci. To nám umožňuje získat velké dužnaté olivy, které poskytují vysoce kvalitní olej. Nejlepší olivy se sklízejí ručně v měsících říjnu a listopadu, za studenta se lisují během 8 hodin na olej. Zvláštní povaha terénu a klimatu, staleté stromy, naše vášeň a láska k jejich růstu jsou důvody, proč jsou Centonze olivové oleje skutečným pokladem. Ihned po ruční sklizni jsou olivy transportovány na zpracování v perforovaných boxech pro zajištění maximální kvality. Nejdříve jsou očištěny od prachu, větviček a listí, následně jsou šetrně opláchnuty studenou vodou a přeneseny na vibrační mřížky pro odstranění zbývajících nečistot.

Šetrné lisování „za studena“ s maximální teplotou do 27°C

Celý proces probíhá ve třech fázích: 1. Drcení, 2. Sekání, 3. Extrakce. Každá z těchto operací musí být prováděna velmi šetrně za nejlepších možných podmínek, s cílem podpořit maximální kvalitu oleje. V systému kontinuálního cyklu se drcení provádí tak, že se olivy přitisknou na perforované válce, následně se olivy rovnoměrně nakrájí, přičemž se dbá, aby teplota nikdy nepřekročila 27°C. Pro lisování je využíván tzv. studený press systém, který umožňuje jemný stisk, takže opět nedochází k významnému nárůstu teplot.. Cílem je vyrobit olej s velmi vysokou hustotou, jasně zelenou barvou, s bylinným a kořeněným aroma a ovocnou chutí. Při získávání oleje nepoužíváme filtrování, při kterém je kvalita oleje výrazně ohrožena.

Olivové oleje Centonze patří k absolutní špičce v celosvětovém měřítku a každoročně se umisťují na nejpřednějších pozicích v rámci nejnáročnějších hodnocení. Výčet úspěchů je doslova nekonečný, proto uvádíme jen pro příklad umístění za rok 2014: Top Ten - "BIOFACH" (Nuremberg 14-02-2014) / Gourmet d'Argeant - "AVPA" (Paris 10-04-2014) / Gold Medal - "LA EVOO COMPETITION" (Los Angeles 14-04-2014) / Grande Olio - "SLOW FOOD" (Rome 04-05-2014).......


Balení: 1l

Barva: jasně zelená

Upozornění: skladujte na tmavém, chladném a suchém místě.

 


Výživové hodnoty:
 
 Počet porcí v balení: 66 x 15ml
 100 ml
 1 porce 15 ml
 Energetická hodnota
 3460 kJ / 840 kcal
 519 kJ / 126 kcal
 Tuky
 93,33 g
 14 g
  Z toho nasycené mastné kyseliny
 14,7 g
 2,2 g
  Z toho polynenasycené mastné kyseliny
 8,67 g
 1,3 g
  Z toho mononenasycené mastné kyseliny
 70 g
 10,5 g
 Sacharidy
 0 g
 0 g
 Bílkoviny
 0 g
 0 g
 Sůl
 0 g
 0 g
Balení obsahuje 66 porcí.


Složení: 100% olivový olej.

 


Extra panenský BIO olivový olej. Jedlý olej rostlinný jednodruhový, lisovaný za studena. Výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv a pouze mechanickými postupy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
ŽIVOT Instagram zdravablondyna NA INSTAGRAMU
Zdravá žena
Zdravá žena
Ženské tělo se s věkem mění, stejně tak jeho potřeby. Buďte stále svěží a fit.
Přejít do kategorie
Těhotenství
Těhotenství
Podpořte své tělo živinami, které jsou nezbytné pro ochranu vás i miminka.
Přejít do kategorie
Dětská výživa
Dětská výživa
Živiny, které dětem nejčastěji chybí a které z běžné stravy jen obtížně získáte.
Přejít do kategorie
Přidejte se k nám!
Naší komunitu žen, maminek, tatínků (pár jich tu máme!) si hýčkáme.
Díky newsletterům budete s předstihem vědět o všech akcích, slevách, novinkách i předprodejích. Některé nákupní bonusy zasíláme pouze našim odběratelům! Každý měsíc se navíc bude automaticky účastnit slosování o dárkový poukaz.